original-oldtimer-slider-aloldalak

Legfrissebb híreink

Originaloldtimer.hu

2015-ös Európai oldtimer kiállítások

/ / Híreink
Original oldtimer 2015-ös kiállítások

1. Paris retromobile   www.retromobile.com    2015. Február 4-8.

Ez a kiállítás jellemzően eleganciájáról híres. Fennhéjázó, pazar, és gazdag, mint maga Páris. Sajnos a szakma kevésbé van jelen, mint Európa egyéb kiállításain.
A kiállított autók értéke összesen bőven meghaladja a hasonló kiállítások anyagának értékét. Minimális viszont a kínált alkatrészek és tartozékok választéka.

Egy elegáns  éttermen kívül, néhány büfében csillapíthatjuk étvágyunkat, a kiállítás területén. Szerintem semmi szükség egy kiállításon az elegáns, és 2 órán keresztül tartó étkezésre. Szívesen ültem volna le néha egy kávéra, szendvicsre. Sajnos erre nem volt mód, így nem is tudott kialakulni az a fesztelen jó hangulat mint pl. Salzburgban a Classic expon.

2015-ös Oldtimer kiállítások

2015 retro-classics_messe-stuttgart

2.  Stuttgart  retroclassicwww.retro-classics.de  2015. Március 26-29.

Az elmondások, és salyát tapasztalataim szerint is a legnagyobb alkatrész vásár Európában. Kevés 4 nap hogy végig nézzük, bármilyen memória kevés megjegyezni, hogy hol és mennyiér láttuk a számunkra legmegfelelőbb, régen hiányolt alkatrészt. Jó hangulat, a szakma teljes metszete, segéd anyagok és irodalom egyaránt megtalálható.

3. Essen techno classic   www.siha.de   2015. Április 15-19.

Az igazi nagy seregszemle. Autók aukciók, alkatrészek, szerszámok, anyagok. Szakmák a kulcsmásolótól a krómózóig. “Germános” hangulat, sör virsli. Ha érdekes számodra az oldtimeres világ teljes keresztmetszete, akkor jó helyen jársz.

Techno-Classica-2015

15_plakat

4. Tulln kiállítás Bécstől nem messze.   www.oldtimermesse.at  2015. Május 16-17.

Elég is rá ez a két nap. Inkább börze, mint kiállítás. Az igazi nagy erénye a kiállításnak hogy közel van Egy nap alatt, korai indulással, a kiállítás teljes feldolgozásával estére otthon lehetünk.

5. Boden Classic Welt www.klassikweltbodensee.de  2015. Június 12-14.

Földön, vízen, levegőben. Autók, hajók zeppelinek. Elegáns környezetben, kiválóan megépített vásári területen, emberi léptékekkel, sok sok érdekes stand, és programm. A kiállítás területén felállított verseny pályán motorok autók köröznek, öreg repülők motorjai indulnak, hangjukkal sejtetve, hogy alkalmasak még a repülésre.
Eddigre már mindenki elővette járművét, és szívesen látogat el vele a Bódeni tó partjára. Élvezni a napsütést, a hangulatot. Kiállítási anyagát tekintve kevésbé gazdag mint egy Essen, de kárpótól az áttekinthetőség, könnyű tájékozódás.

2015 startseite_klassikwelt-01

2015 ClassicExpo

 6. Salzburg   www. classicexpo.at  2015. Október 17-19.

Történelmi városban, történelmi autók, motorok, és minden ami hozzátartozik. Gyors regisztrációt, belépést követően elegáns csarnokokban találjuk magunkat. Szép és tartalmas kiállítás. Sok az eladó autó. Aki az idén nyáron még nem vett autót, ez az utolsó lehetősége, ha kiállításon szeretné ezt tenni. Ahogy a többi kiállításon általában itt is van árverés. Ennek logikáját sosem fogom megérteni. Hogy viseli el egy autó ára az aukciós házak által eltett 25-30% árrést, amikor egy csarnokkal odébb az eladótól közvetlen vásárolhatja meg a vevő a kínált portékát. A kiállítást mindenkinek javasoljuk. Ha másért nem, közelsége miatt, és az ott tölthető, akár városnézéssel tölthető 3-4 napért.

TOP